Jesienne niby flaczki z kań

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kolorowa i rozgrzewająca zupa z kań, która wyglądem i smakiem przypomina tradycyjne flaczki.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • łubianka kań
    cebula
    pół papryki czerwonej
    pół papryki żółtej
    papryczka chili
    pomidor
    marchewka
    2 litry bulionu warzywnego
    łyżka masła
    kawałek imbiru 1-1,5 cm
    ząbek czosnku
    łyżka curry
    sól morska
    pieprz kolorowy
    majeranek
    ziele angielskie
    liść laurowy
    lubczyk
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa

Jesienne niby flaczki z kań - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki. Pozostałe warzywa obieramy i kroimy w zapałkę.
  • przygotowanie 2. Na maśle podsmażamy cebulę, starty imbir, pokrojone w plasterki chili i czosnek. Dodajemy curry, liść laurowy i roztarte ziele angielskie - smażymy 2-3 minuty.

    Dodajemy pozostałe warzywa i kanie pokrojone w paseczki. Dusimy około 5 minut. Zalewamy bulionem. Doprawiamy wstępnie solą. Gotujemy około 10-15 minut.

    Doprawiamy do smaku solą, pieprzem majerankiem i posypujemy posiekanym lubczykiem i natką pietruszki. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kanie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować