Jesienna jajecznica z miodem, kurkami i szafranem

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Lekko pikantny smak kurek idealnie komponuje się ze słodkim miodem z własnej pasieki. Kolor i aromat całości podbija szafran, którego lekko ziemisty smak uzupełnia całe danie.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jaj od szczęśliwych kur
    500 g kurek
    łyżka miodu
    szczypta szafranu
    łyżka masła
    sól morska
    pieprz kolorowy
    szczypiorek do posypania
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica

Jesienna jajecznica z miodem, kurkami i szafranem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurki 1. Kurki podsmażam na maśle. Duszę, aż odparują.
  • miód 2. Do kurek dodaję miód, szafran i sól. Jeszcze chwilę duszę.
  • jajka 3. Do kurek dodaję jajka, świeżo zmielony pieprz. Smażę do ścięcia jajek.
  • jajecznica 4. Jajecznicę posypuję szczypiorkiem. Podaję z domowym chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kurki Miód Szafran

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować