Jajka z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy wydmuszki z jaj. Z podanej proporcji wyjdzie około 12 sztuk. Margarynę rozpuszczamy z czekoladą( 3 kosteczki, nie tabliczki) w rondelku. Sypkie składniki, czyli: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, kawę rozpuszczalną, posiekane orzechy mieszamy w jednej miseczce. W drugiej łączymy ze sobą jajka, mleko oraz rozpuszczoną margarynę. Część mleka możemy zastąpić sokiem. Po wymieszaniu łączymy suche składniki z tymi mokrymi i "nadziewamy" tak przygotowaną masą wydmuszki do połowy ich objętości. Można użyć strzykawki, można skorzystać też ze szprycy. Tak przygotowane "jajka" pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ja piekłam je w blaszce do muffin.
Komentarze