Jajka w sosie musztardowym

2.8 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne jajka w sosie musztardowym. Takie jajka świetnie pasują jako dodatek do drugiego dania. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    woda do gotowania jajek
    1 szkl rosołu
    3 łyżeczki musztardy
    6 łyżek zimnej wody
    3 łyżeczki mąki pszennej
    6 łyżek śmietany 30 %
    suszony szczypiorek
Wystaw ocenę:

2.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Jajko

Jajka w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody i studzimy.
    Do garnka wlewamy rosół i dodajemy musztardę, podgrzewamy. W międzyczasie do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Wlewamy do rosołu i mieszamy, zagotowujemy. Na samym końcu dodajemy śmietankę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Jajka wyjmujemy z wody i wycieramy ściereczką, obieramy ze skorupek i kroimy na połówki. Na talerzu układamy połówki jajek i polewamy sosem, dekorujemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować