Jajka w sosie musztardowym

4.5 (179 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Najlepiej smakowały na ciepło z chlebkiem. Sosik jest bardzo dobry, pod warunkiem, że lubimy musztardę. Zamiast szczypiorkiem, jajka posypałam natką pietruszki :)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - mleko: 125 mililitrów
    - woda: 125 mililitrów
    - musztarda: 5 łyżeczek
    - masło: 1 łyżka
    - mąka pszenna: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - natka pietruszki posiekana: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę. Przygotować złota zasmażkę. Dodać mleko z wodą gotować do zgęstnienia zgęstnieje, dodać sól i pieprz do smaku. Ugotowane jajka wystudzić. obrać i przekroić na poł. Polać gorącym sosem. Jeśli lubimy możemy udekorować posiekanym szczypiorkiem. Doskonale smakują z chlebem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować