Galareta golonkowa

  • wyświetlono: 488 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Czasami przychodzi ochota na galaretkę,wyszła bardzo smaczna:)

Docherro
  • 180min

Składniki

Golonko 2szt,po około 60 dkg
• Nóżki wp.2 szt.
• Marchew 1 szt.
• Liście laurowe 3-4 szt.
• Ziele angielskie 6 kulek.
• Czosnek 6-8 ząbków
• Pieprz,sól
• Cebula przypieczona

Sposób przygotowania przepisu:

Galareta golonkowa

  • 1. Umyte golonka i nóżki zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia,zebrać szumy ,dodać liście ,ziele,marchew i cebulę.Gotować na małym ogniu.Gdy marchew jest miękka wyjąć,a mięsa dalej gotować,aż będą odstawały od kości.
    Pod koniec gotowania dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Pogotować 5 min.Doprawić do smaku pieprzem i solą.
    Mięsa wyjąć obrać od kości,pokroić w kostkę.Na spód miseczek ułożyc plasterki marchewki,mięso i zalać wywarem.

    Smacznego życzę!

Porady

Golonka i nóżki gotować na bardzo małym ogniu,jeśli będzie się za mocno gotować galareta wyjdzie mętna.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kuchnia polska

Komentarze

Podobne przepisy

Galareta drobiowa

Dodane przez: Emilia1989

Galareta drobiowa

Tą galaretę uwielbia cała moja...

Ozorki wieprzowe w galarecie

Dodane przez: teresa-kr

Ozorki wieprzowe w galarecie

Ulubiona potrawa mojego męża ,...

galaretka z nóżek

Dodane przez: duszek

NÓŻKI W GALARECIE

Nóżki w galarecie, zimne nóżki...

image-0tojl99

Dodane przez: monika016

Pstrąg w galarecie

Są takie potrawy, które nierozerwalnie...

Galareta drobiowa

Dodane przez: smak i uczucie

Galareta drobiowa

Galareta drobiowa to świetna przekąska...

galareta bez żelatyny

Dodane przez: rozaroza

Galareta bez żelatyny - tradycyjna

Najbardziej lubi ją mój mąż.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE