Tort jagodowy z masą budyniową

5 (1 ocen)

  • 60 min

Pyszny i delikatny,na pewno każdemu posmakuje:)

  • 60 min

Składniki:

  • NA BISZKOPT
    • Jajka 5szt.
    • Cukier 5 płaskich łyżek
    • Mąka 5 łyżek
    • Pr.do pieczenia 1 płaska łyżeczka
    • Jagody 1l.( u mnie mrożone)
    • Budynie waniliowe z cukrem 2 op.na 1/2 l mleka
    • Galaretki z owoców leśnych 2 op.( ja dałam truskawkowe)
    • Mleko 700ml
    • Masło 1 i 1/2 kostki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort jagodowy z masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ooj7bq 1. Biszkopt

    Białka ubić na sztywno,dodać cukier i ubijać.Na końcu dać mąkę i pr.do pieczenia,zamieszać dokładnie.Dodać żółtka i delikatnie a dokładnie wymieszać.Po wierzchu posypać rozmrożonymi jagodami.
    Dać do nagrzanego do 170st.piekarnika i upiec do złotego koloru.
  • image-0w848sg 2. Ugotować budynie i wystudzić.
    Masło utrzeć na puch i stopniowo dodawać zimny budyń dalej ucierając.
    Masę podzielić na pół.Do jednej części dodać jagody.
    Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części.
    Spód posmarować masą z jagodami.
    Dać drugą część biszkoptu i wyłożyć masę budyniową.
    Posypać po wierzchu pozostałymi jagodami i dać do lodówki.
    Zimne prawie tężejące galaretki wylać na wierzch i dać do lodówki na 2-3 godz.
  • image-0li799j 3. Smacznego życzę!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.72 (226 ocen)

Biszkopt z masą budyniową

To może cię zainteresować