Tort jagodowy z masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt
Białka ubić na sztywno,dodać cukier i ubijać.Na końcu dać mąkę i pr.do pieczenia,zamieszać dokładnie.Dodać żółtka i delikatnie a dokładnie wymieszać.Po wierzchu posypać rozmrożonymi jagodami.
Dać do nagrzanego do 170st.piekarnika i upiec do złotego koloru.
2.Ugotować budynie i wystudzić.
Masło utrzeć na puch i stopniowo dodawać zimny budyń dalej ucierając.
Masę podzielić na pół.Do jednej części dodać jagody.
Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części.
Spód posmarować masą z jagodami.
Dać drugą część biszkoptu i wyłożyć masę budyniową.
Posypać po wierzchu pozostałymi jagodami i dać do lodówki.
Zimne prawie tężejące galaretki wylać na wierzch i dać do lodówki na 2-3 godz.
Komentarze