PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosiehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/22/638c72f1e82591e75ead88a042c2d3079cc2e104.jpeg20481536http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/jajka-w-chrzanowo-jablkowym-sosie
6 jajek
2 jabłka
2 łyżki chrzanu
1 łyżeczka soku z cytryny
3 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany 18%
1 łyżeczka cukru
sól do smaku
rzodkiewka do dekoracji
rzeżucha do dekoracji
Sposób przygotowania przepisu:
Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie
1.
Jajka gotujemy na twardo w osolonym wrzątku, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek,kroimy na połówki.
jabłka obieramy ze skórki, ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach,skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały, łączymy z chrzanem, śmietaną i majonezem, doprawiamy do smaku, solą i cukrem mieszamy.
Sos przekładamy na półmisek, układamy na sosie jajka, dekorujemy rzodkiewką i świeża rzeżuchą.schładzamy w lodówce, podajemy.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze