Ziemniaki ugotowane około 6odkg
• Cebula 2 szt.średnie,1 cebula czerwona
• Pieczarki 6 szt.
• Szynka około 30dkg.
• Ser żółty 30dkg.
• Ketchup do polania
• Masło około 1/2 kostki
• Przyprawy,sól,pieprz.
Sposób przygotowania przepisu:
Ziemniaczana zapiekanka
1.
Ziemniaki z poprzedniego dnia zmielić.
Na patelni podsmażyć cebule,dodać pokrojone pieczarki i szynkę.
Wszystko usmażyć i doprawić do smaku.
Letnie dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać dodając do smaku przyprawy.
Formę u mnie od tarty posmarować masłem i wysypać bułką tartą.
Masę ziemniaczaną wyłożyć i posypać startym serem żółtym na grubych oczkach tarki.
Dać do nagrzanego piekarnika do 180st. i zapiekać do zezłocenia sera.
Smacznego życzę!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze