Jajka po polsku

0 (0 ocen)

  • 60 min

Są rewelacyjne nie tylko na święta równie dobrze na kolacje lub śniadanie jeżeli mam więcej czasu...Są pyszne

  • 60 min

Składniki:

  • 10 jajek,400gr pieczarek,2 szlotki lub cebula,zielona cebulka lub szczypiorek,1łyżka majonezu,1łyżeczka musztrady,trochę świeżego koperku,sól,pieprz
    Masło i olej do smażenia,bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.Cebulę ,pieczarki,szczypiorek i koper bardzo drobno kroimy.Na maślę podsmażamy najpierw cebulę potem dodajemy pieczarki doprawiamy do smaku,czekamy aż doparuje nadmiar wody.
    Jajka musimy przekroić w pół i z tym jest najwięcej roboty...nalepiej ostrym nożem powoli przekrawać ,trzeba to robić delikatnie aby skorupka za bardzo nie popękała.Gdy jajka przekroimy wyciągamy za pomocą łyżeczki białko i żółtko,skorupki zostawiamy.Jajka drobno kroimy dodajemy do nich pieczarki,koper,szczypiorek ,majonez i musztardę ,doprawiamy do smaku.Nadzieniem wypełniamy skorupki,panierujemy w bułce tartej.Na rozgrzanej patelni z olejem i masłem układamy jajka bułka tartą do spodu,potem delikatnie obracamy i smażymy łąćznie tak ok 10 min.
    Smacznego :)

Porady

Najlepiej smakują na ciepło ale można jeść na zimno też są smaczne. Jest trochę roboty z tymi skorupkami ale warto :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować