jajka faszerowane z indyjską nutą

4.5 (140 ocen)

bardzo smaczne jajka, a pasty można zrobić więcej bo wyśmienicie smakuje z pieczywem

Składniki:

  • 4 jajka
    2 cebule
    3 pomidory
    pół szklanki posiekanej natki kolendry
    2 łyżki curry
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Jajka faszerowane z indyjską nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy jajka na twardo. W tym czasie posiekaną cebulę należy zeszklić na oleju, dodać curry, pokrojone drobno pomidory i dusić ok 10 minut aż nadmiar soku z pomidorów odparuje, dodać kolendrę.
  • 2. Obrać jajka. Przekroić na pół; wyjąć żółtka i dodać do farszu, rozgnieść widelcem. Doprawić solą i pieprzem. Połówki jajek napełnić farszem.
  • 3. Smakują rewelacyjnie zarówno na ciepło jak i na zimno ;)

Porady

mozna zamiast naci kolendry dać natkę pietruszki ale ja polecam wersję z kolendrą ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kolendra

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować