Jajka faszerowane z curry i pietruszką ozdobione różami z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka kroimy wzdłuż na pół. Żółtka przekładamy do misy malaksera.
2.Z pietruszki obrywamy listki. Łodyżki drobno kroimy, następnie dodajemy do żółtek. Plastry łososia jeśli są szerokie kroimy wzdłuż na pół, następnie zwijamy ruloniki. Zwinięte ruloniki skrapiamy sokiem z cytryny.
3.Żółtka, łodyżki pietruszki, curry i majonez razem miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4.Połówki jajek napełniamy farszem. Na jedną połówkę przypada łyżeczka farszu.
5.Tak przygotowane jajka ozdabiamy rulonikami z łososia oraz listkami pietruszki. Całość posypujemy ziarenkami czerwonego pieprzu.
Porady
Jajka możemy napełnić również używając rękawa cukierniczego i ozdobnej końcówki.
Komentarze