jajka faszerowane z curry i pietruszką ozdobione różami z łososia

0 (0 ocen)

Pyszne faszerowane jajka z nadzieniem przyprawionym curry i pietruszką, a ozdobione różyczkami z wędzonego łososia i natki pietruszki.

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo

    200 g wędzonego łososia w plastrach
    pęczek pietruszki
    pieprz czerwony w ziarenkach
    sok z cytryny

    2 łyżki majonezu
    łyżeczka curry
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka faszerowane z curry i pietruszką ozdobione różami z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka kroimy wzdłuż na pół. Żółtka przekładamy do misy malaksera.
  • 2. Z pietruszki obrywamy listki. Łodyżki drobno kroimy, następnie dodajemy do żółtek. Plastry łososia jeśli są szerokie kroimy wzdłuż na pół, następnie zwijamy ruloniki. Zwinięte ruloniki skrapiamy sokiem z cytryny.
  • 3. Żółtka, łodyżki pietruszki, curry i majonez razem miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Połówki jajek napełniamy farszem. Na jedną połówkę przypada łyżeczka farszu.
  • 5. Tak przygotowane jajka ozdabiamy rulonikami z łososia oraz listkami pietruszki. Całość posypujemy ziarenkami czerwonego pieprzu.

Porady

Jajka możemy napełnić również używając rękawa cukierniczego i ozdobnej końcówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować