Jajka faszerowane polędwicą z łososia

0 (0 ocen)

Smaczne na każdą imprezkę i na święta. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, po dodaniu sosu tatarskiego i czosnku, farsz jest wyrazisty w smaku.

Składniki:

  • na farsz
    polędwica z łososia w oleju - 1 puszka ( 110 g )
    jajka - 5 szt
    czosnek - 1 ząbek
    sos tatarski gotowy - 1 łyżka
    sól i pieprz
    Dodatkowo :
    pomidorki koktajlowe
    natka pietruszki
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane polędwicą z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę, wybrać żółtka z białek.
  • 2. Polędwicę łososiową, wyłożyć z puszki razem z olejem do miski, dodać przeciśnięte przez praskę żółtka i jedno białko.
  • 3. Następnie dodać sos tatarski, czosnek przeciśnięty przez praskę, dobrze wymieszać.
  • 4. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nałożyć do szprycy, napełnić farszem miejsce po żółtkach.
  • 5. Gotowe jajka posypać pokrojonym szczypiorkiem, udekorować pietruszką i pomidorkami.
    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szczypiorek Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować