Jajka faszerowane z awokado

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Sprawdzą się idealnie jak przekąska na przyjęciu lub świętach . Nie tylko pięknie wyglądają ,ale również dobrze smakują w połączeniu z awokado .

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 jajek
    1 duże dojrzałe awokado
    łyżeczka soku z cytryny
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz
    ząbek czosnku
    kilka gałązek koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przekąski

Jajka faszerowane z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo .
    Obrać i wystudzić .
  • 2. Awokado obrać ,usunąć pestkę .Pokroić w drobną kosteczkę .Skropić sokiem z cytryny i wymieszać .Koperek posiekać ,dodać do awokado .
  • 3. Jajka przekroić wzdłuż .Wyciągnąć żółtka ,drobno pokroić i dodać do awokado .
    Dodać majonez ,sól,pieprz i czosnek wyciśnięty przez praskę ,wymieszać .
    Łyżeczka nadziewać białka jajek .
    Gotowe jajka możemy udekorować świeżymi ziołami lub rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować