Jajka faszerowane łososiem

4.5 (144 ocen)

Pięknie wyglądają na stole i lepiej smakują niż te z tuńczykiem. robi się błyskawicznie i błyskawicznie znikają z talerzy :)

Składniki:

  • Składniki:
    5 jajek ugotowanych na twardo
    150 g wędzonego łososia
    łyżka majonezu
    sól, pieprz
    koperek, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowane na twardo przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka. Żółtka rozdrabniamy widelcem z majonezem, koperkiem oraz solą i pieprzem. Połowę plastrów łososia drobno siekamy, a druga połowę pozostawiamy do dekoracji jajek
  • 2. Żółtka mieszamy z posiekanym łososiem. Farsz nakładamy po 1 łyżeczce do białek, dekorujemy plasterkami łososia i natka pietruszki. Później zjadamy :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować