Jajka faszerowane łososiem

  • wyświetlono: 1001 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Idealna przystawka na wielkanocny stół jak i przyjęcia okolicznościowe

  • 30min

Składniki

4 jajka ugotowane na twardo
60 g wędzonego łososia
1 łyżka serka ricotta
1 łyżka jogurtu naturalnego
kilka kropel cytryny
pieprz do smaku
koperek
kiełki rzodkiewki

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane łososiem

  • 1. Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek. W obranych jajkach nacinamy zagłębienia i wyciągamy żółtka. W małej misce mieszamy rozdrobnionego łososia z żółtkami, ricottą, jogurtem i posiekanym koperkiem. Doprawiamy kilkoma kroplami cytryny, pieprzem i ewentualnie solą. Gotową masą wypełniamy zagłębienia w jajkach.

    Dekorujemy kiełkami rzodkiewki i koperkiem, podajemy z świeżym pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

łosośJajkaJajka faszerowanericotta

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Dodane przez: zzewa

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Nie tylko na świąteczny stół

image-1qbr1y8

Dodane przez: bozena58

Jajka faszerowane łososiem

smaczne nie tylko na Święta Wielkanocne:)

image-1hfl3m1

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

JAJKA faszerowane koperkiem i wędzonym łososiem

Pysze i aromatyczne faszerowane...

Jajka faszerowane tatarem z łososia

Dodane przez: Konto nieaktywne

Jajka faszerowane tatarem z wędzonego łososia

Tatar z łososia idealnie komponuje...

jajka faszerowane łososiem

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Jajka faszerowane łososiem

Pięknie wyglądają na stole i lepiej...

jajka faszerowane łososiem i serkiem wiejskim

Dodane przez: justi2401

Jajka faszerowane łososiem i serkiem wiejskim

Jajka faszerowane tym nadzieniem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE