Jajka faszerowane kiełkami i czerwoną cebulą

5 (167 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne, wyraziste w smaku faszerowane jajka. Świetnie się sprawdzą na wielkanocnym stole jak również jako piątkowe śniadanie czy kolacja.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    garść kiełków rzodkiewki
    połówka małej czerwonej cebuli
    łyżka majonezu
    łyżeczka musztardy sarepskiej
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Jajka faszerowane kiełkami i czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i przekroić na pół, ostrożnie by nie uszkodzić białka wyjąć żółtka i przełożyć do miseczki.
    2.Kiełki posiekać, cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać do żółtek. 3.Żółtka rozgnieść widelcem, wymieszać z cebula, kiełkami, majonezem i musztardą. Przyprawić solą i pieprzem.
    4.Powstałą pastą nafaszerować jajka. Smacznego.

Porady

Można użyć innych kiełków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona cebula Jajka Kiełki Kiełki rzodkiewki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować