Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem

4.5 (174 ocen)

Pyszne jajka na Wielkanoc i nie tylko.

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
    1 puszka tuńczyka
    20 dkg sera białego twarogowego
    sól
    pieprz
    dowolna dekoracja
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy, studzimy i obieramy. Kroimy wzdłuż na połówki i wyjmujemy żółtka.

    Biały ser miksujemy w blenderze, dodajemy do niego tuńczyka z puszki, żółtka i doprawiamy pieprzem i solą. W razie potrzeby można dodać majonez albo śmietanę (ja nie dodawałam).

    Gotowy farsz przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy nim połówki białek. Jajka układamy na listkach sałaty i dekorujemy dowolnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Tuńczyk Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować