Jajecznica z zieloną papryką

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jajecznicę możemy przygotować z różnymi dodatkami. Tym razem dodałam parzony boczek i zieloną paprykę. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 średniej cebuli
    mały kawałek parzonego boczku
    kawałek zielonej papryki
    2 jajka
    1 łyżka oleju
    sól - do smaku
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica

Jajecznica z zieloną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Boczek wyjmujemy z opakowania i kroimy w kosteczkę.
    Zieloną paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Jajka wybijamy do miseczki i mieszamy.
    Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy, wkładamy pokrojone warzywa i boczek. Smażymy do momentu, aż cebula będzie szklista i wlewamy jajka, solimy. Smażymy do momentu, aż jajka się zetną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula Zielona papryka Jajka kurze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować