Jajecznica z cukinią

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną jajecznicę z dodatkiem startej cukinii. Cukinia wzbogaca smak jajecznicy. Polecam na szybkie śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia cebula
    1 plaster boczku
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    5 cm - kawałek cukinii
    1 łyżka oleju
    sól - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica

Jajecznica z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Cukinię myjemy i ścieramy razem ze skórką na tarce jarzynowej. Boczek kroimy w kosteczkę. Jajka wybijamy do miski i wlewamy mleko, mieszamy. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, dodajemy pokrojoną cebulę i boczek, smażymy przez chwilę i dodajemy cukinię, smażymy razem około 5 minut.
    Wlewamy masę jajeczną, solimy i smażymy, aż jajka się zetną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Boczek Cebula Jajka kurze Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować