Jajecznica na boczku z papryką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Taka jajecznica to już pewno przeżytek, ale w naszym domu nadal pojawia się na stole. Jako dobre , sprawdzone śniadanko. Szybka do wykonania, pachnąca i smaczna.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    10 dag. boczku
    1/2 papryki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    sól i pieprz do smaku
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    Dodatkowo:
    dowolne warzywa np. ogórek
    pieczywo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica

Jajecznica na boczku z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Jajka rozbijam, oddzielam białka od żółtek. Na suchej patelni podsmażam pokrojony boczek, dodaję masło, pokrojoną cebulę i czosnek, lekko solę , podsmażam, dodaję pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażam. Do całości wlewam białko, mieszam, po chwili dodaję żółtka, mieszam do pożądanej gęstości. Podaje posypaną szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować