Jajecznica z kiełbasą i cebulą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jajecznica z kiełbasą i cebulą podana z domowego wypieku pieczywem jest idealna na poranne śniadanie.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • kurze jajka 3 szt.
    kiełbasa śląska 1 szt.
    cebula 1 szt.
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    tłuszcz do smażenia
    nać selera do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Śniadanie

Jajecznica z kiełbasą i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajecznica z kiełbasą i cebulą. 1. Pokrojoną w plasterki kiełbasę smażymy na gorącym tłuszczu do ich ładnego zarumienienia. Do zarumienionych plasterków kiełbasy dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Wszystko smażymy na wolnym ogniu do ładnego zeszklenia cebuli. Gdy cebula będzie ładnie zeszklona wbijamy jajka, solimy i smażymy dalej pod przykryciem do ścięcia się jajek. Gdy jajka będą ścięte całość wykładamy na talerz, mieszamy, posypujemy drobno pokrojoną nacią selera. Podajemy gorące z pieczywem.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować