Jajecznica wegańska

  • wyświetlono: 334 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zdrowe i kolorowe śniadanie

ewuska2016

Składniki

150 g tofu
garść zielonego groszku
1 cebula
1 czerwona papryka
1/2 pęczka koperku
1 łyżka sosu sojowego
sól i pieprz
1/2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki kurkumy

Sposób przygotowania przepisu:

Jajecznica wegańska

  • 1. Tofu osącz na sitku,przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem. Dodaj kurkumę,posiekany koperek,sól,pieprz i dokładnie wymieszaj.
  • 2. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oliwię. Do cebuli dodaj posiekaną w kostkę paprykę i groszek. Smaż jeszcze przez chwilę,po czym dodaj tofu. Smaż przez następne 3 minuty,pamiętając aby od czasu do czasu przemieszać.
    Na koniec dodaj sos sojowy,wymieszaj i podawaj.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakijajecznicatofukuchnia wegańskawiosenne daniejajecznicejajecznica wegańskajajecznica z tofu

Komentarze

Podobne przepisy

Jajecznica z kalafiorem

Dodane przez: Jaga85

Jajecznica z kalafiorem

To szybkie i pyszne danie z patelni....

Jajecznica z chorizo

Dodane przez: Martyna1991

Jajecznica z chorizo

Syta jajecznica o lekko pikantnym...

Naleśniki z jajecznicą

Dodane przez: Martyna1991

Jajecznica w naleśniku

Pomysł przygotowania naleśników...

Gulasz z zielonej soczewicy

Dodane przez: Osiakowa

Wegański gulasz z zieloną soczewicą

Pyszne, aromatyczne, warzywne danie-...

Kawałek gorącego, świeżutkiego warkocza.

Dodane przez: vendea

Szpinakowy wegański warkocz.

Szpinak jest według mnie jednym...

Wegański PAD THAI

Dodane przez: monikismakołyki

Wegański pad thai

Potrawa tajska PAD THAI jest jedną...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE