150 g tofu
garść zielonego groszku
1 cebula
1 czerwona papryka
1/2 pęczka koperku
1 łyżka sosu sojowego
sól i pieprz
1/2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki kurkumy
Sposób przygotowania przepisu:
Jajecznica wegańska
1.
Tofu osącz na sitku,przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem. Dodaj kurkumę,posiekany koperek,sól,pieprz i dokładnie wymieszaj.
2.
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oliwię. Do cebuli dodaj posiekaną w kostkę paprykę i groszek. Smaż jeszcze przez chwilę,po czym dodaj tofu. Smaż przez następne 3 minuty,pamiętając aby od czasu do czasu przemieszać.
Na koniec dodaj sos sojowy,wymieszaj i podawaj.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze