Jajeczne wrapy z grzybami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jajeczne wrapy to coś pomiędzy jajecznicą a omletem. Są pyszne, bardzo elegancko prezentują się na talerzu.

Składniki:

  • • 3 jajka+3 łyżki mleka,
    • 250g grzybów leśnych,
    • 1 mała cebula,
    • Sól,
    • Pieprz,
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajeczne wrapy z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajeczne wrapy z grzybami 1. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Grzyby drobno posiekaj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij cebulę na oleju. Wówczas dodaj grzyby. Smaż je do momentu aż cała woda odparuję. Podlej je odrobiną wody i duś pod przykryciem 10 minut. Następnie dopraw je do smaku solą i pieprzem.
  • Jajeczne wrapy z grzybami 2. Do miseczki wbij 1 jajko. Dodaj 1 łyżkę mleka, szczyptę soli i pieprzu i dokładnie rozkłóć.
  • Jajeczne wrapy z grzybami 3. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Wlej zawartość miseczki na patelnię. Smaż omlet na rumiano z obu stron.
  • Jajeczne wrapy z grzybami 4. Zdejmij go z patelni, wyłóż porcję grzybów i omlet zwiń tak jak naleśnika. Analogicznie usmaż pozostałe dwa omlety.
    Wrapy możesz podać z sosem śmietanowym i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować