Jajeczne wrapy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób

Pomysł na ciekawe urozmaicenie jajecznych śniadań

  • 15 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • - 4 duże jajka
    - 4 łyżki zimnej wody
    - około 4 łyżek drobno posiekanego szczypiorku
    - 1 łyżka posiekanego koperku lub natki
    - sól i pieprz
    - plasterki serka topionego
    - plasterki szynki
    - pokrojony pomidor
    - pokrojony ogórek zielony
    - kawałki ulubionej sałaty np rozszponki, lodowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wrap Jajko Przystawki Wędliny

Jajeczne wrapy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbić jajka, dodać wodę, sól i pieprz, szczypiorek oraz zioła, wszystko zmiksować. Na małym ogniu rozgrzać patelnię teflonową.
    Wlać część masy jajecznej, tak aby pokryła dno patelni cienką warstwą, rozprowadzić ją po powierzchni poruszając patelnią. Podgrzewać aż masa się zetnie, następnie podważyć brzeg omletu widelcem i palcami przewrócić omlet na drugą stronę. Po kilkunastu sekundach zdjąć z patelni.
    Smażyć kolejne omlety a tamte zwijać z nadzieniem. Nadzienie układamy na jednej połówce omleta, zawijamy jak krokiety: najpierw zawijamy omlet na nadzienie, następnie zakładamy boki do środka i dalej zwijamy cały omlet do końca. Kroimy na pół i podajemy.

Porady

Podane nadzienie można zmienić np na serek typu bieluch i świeże zioła / suszone pomidory i szynke parmeńską. Do każdej kompozycji warto dodać dowolną sałatę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować