Jaglane placuszki z otrębami, masłem orzechowym i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To doskonała propozycja na pożywne oraz jednocześnie lekkie śniadanie, które doda mnóstwo pozytywnej energii. Zapewniam, że po kilku sztukach poczujecie też sytość oraz zaspokoicie chęć na słodycze. Placuszki są nie tylko bardzo smaczne, ale również i bardzo zdrowe oraz nadające się dla osób na diecie bezglutenowej.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (około 15 sztuk)
    2 jajka
    3 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego (płaskie)
    5 łyżek mąki jaglanej
    5 łyżek otrębów
    1 łyżka masła orzechowego
    1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
    Dodatkowo:
    50g czekolady
    Ponadto:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Jaglane placuszki z otrębami, masłem orzechowym i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka oraz śmietanę/jogurt dokładnie zmiksować z mąką otrębami, masłem orzechowym i sodą.
    Na końcu do masy wmieszać uprzednio posiekaną czekoladę.
    Następnie na patelnię z odrobiną rozgrzanego tłuszczu wykładać niewielkie porcje ciasta.
    (1 łyżka stołowa na 1 placek.)
    Placuszki smażyć z obu stron do momentu lekkiego zarumienienia się.
    Podawać solo lub z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować