Jabłkowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Jabłka umyć,obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w
większą kostkę.Do garnka wlać 3 łyżki wody,dodać
jabłka,wlać sok z cytryny,wsypać cukier,gotować na wolnym
ogniu około 10 min,zdjąć z ognia i do gorących jabłek
wsypać galaretki i mieszać do czasu ich całkowitego
rozpuszczenia,przestudzić./odłożyć 5 łyżek uprażonych
jabłek do dekoracji/.
2.Śmietanę ubić z śmietan fix na sztywną pianę,dodać gęstniejące
jabłka,wymieszać i wylać do foremek żaroodpornych wyłożonych
biszkoptami.
3.Na wierzchu ułożyć również biszkopty,posypać
rodzynkami,pozostawić do stężenia.Całość polać polewą,posypać
płatkami migdałowymi.
Komentarze