JABŁKOWA PYCHOTKA

4.5 (180 ocen)

Bardzo dobry i delikatny deser do kawy.Szybki iłatwy do przygotowania.Ale jak Smakuje???

Składniki:


  • 1 op. biszkoptów okrągłych
    5 szt. jabłek
    1/2 l. śmietany 30%
    2 szt. śmietan fix
    1 szk. cukru
    2 łyżki soku z cytryny
    3 łyżki wody
    3 op. galaretki cytrynowe
    2 op. polewy czekoladowej mlecznej
    rodzynki,płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłkowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Jabłka umyć,obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w
    większą kostkę.Do garnka wlać 3 łyżki wody,dodać
    jabłka,wlać sok z cytryny,wsypać cukier,gotować na wolnym
    ogniu około 10 min,zdjąć z ognia i do gorących jabłek
    wsypać galaretki i mieszać do czasu ich całkowitego
    rozpuszczenia,przestudzić./odłożyć 5 łyżek uprażonych
    jabłek do dekoracji/.


  • jabłkowa pychotka 2. Śmietanę ubić z śmietan fix na sztywną pianę,dodać gęstniejące
    jabłka,wymieszać i wylać do foremek żaroodpornych wyłożonych
    biszkoptami.
  • jabłkowa pychotka 3. Na wierzchu ułożyć również biszkopty,posypać
    rodzynkami,pozostawić do stężenia.Całość polać polewą,posypać
    płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować