1.Ciasto:
Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać proszek do pieczenia, cukier puder i waniliowy, żółtka, śmietanę , wyrobić kruche ciasto. Schłodzić.
Podzielić na 3 części.
2.Jedną część ciasta rozwałkować , wyłożyć do formy, posmarować powidłami.
Składniki na pianę podzielić na 3 części.
Białka ubić z cukrem pudrem i waniliowym, wyłożyć na ciasto, posypać posiekanymi orzechami.
Piec około 30 minut w 180*C.
Tak samo wykonać pozostałe 2 ciasta , na ostatnie zamiast orzechów posypać płatki migdałowe.
3.Masa:
Z podanych składników ugotować budyń, wystudzić.
Masło utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym, dodawać wystudzony budyń.
Masę podzielić na 2 części , przełożyć placki.
Komentarze