Jabłka pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na deser : jabłka pod kruszonką. Jabłka posypałam cynamonem i w tym zestawieniu super smakują. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże jabłka
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1 łyżka masła
    2 łyżki cukru
    3 łyżki mąki
    cukier puder - do posypania
    forma żaroodporna
    masło do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłka pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę do zapiekania smarujemy masłem. Do miski wkładamy masło, cukier, mąkę i zagniatamy kruszonkę.
    Jabłka myjemy, wycieramy do sucha i obieramy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne.
    Jabłka kroimy w kosteczkę i wkładamy do foremki, posypujemy cynamonem i kruszonką.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez 50 minut.
    Lekko ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier puder Mąka Cukier Masło Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować