Jabłka pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Błyskawiczny deser jabłkowy czyli jabłka zapiekane pod kruszonką. Pyszne jako samodzielny deser lub z lodami waniliowymi. Na ciepło i na zimno.

  • 50 min

Składniki:

  • • 4 jabłka
    • 3 łyżki płatków migdałowych
    • 3 łyżki wiórków kokosowych
    • 1 łyżeczka cynamonu
    Kruszonka
    • 100 g masła
    • 8 czubatych łyżek mąki pszennej
    • 2 czubate łyżki otrąb pszennych
    • 6 łyżek brązowego cukru trzcinowego
    oraz
    • wiórki kokosowe i czekoladowe płatki do posypania
    • 2 biszkopciki
    • masło do smarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery

Jabłka pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Jabłka obrać i pokroić w grubą kostkę.
    • Formę do pieczenia wysmarować masłem i posypać pokruszonymi biszkoptami.
    • Wrzucić do formy jabłka, posypać cynamonem, płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi.
    • Masło rozpuścić, dodać mąkę, otręby, cukier i wymieszać, po czym jabłka posypać kruszonką.
    • Piec w piekarniku nagrzanym do 150 st.C przez 20 minut, nastepnie zwiększyć temperaturę do 190 st.C i piec jeszcze 10-15 minut.
    • Po wyjęciu z piekarnika posypać czekoladowymi płatkami i wiórkami kokosowymi.

Porady

Do deseru można dodać również rodzynki lub żurawinę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować