Indyk w pomidorach

4.5 (144 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Doskoanły sposób na gulasz z indyka , smak pomidorów dodaje potrawie smaczku

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg fileta z indyka
    1 ząbek czosnku,
    1 cebula
    1 puszka pomidorów z puszki
    1 szklanka bulionu drobiowego
    olej
    przyprawa do drobiu,
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka umyć, pokroić w kostkę i wymieszać z odrobiną oleju, przyprawą do drobiu, solą oraz pieprzem. Na patelni na rozgrzanym oleju i usmażyć mięso na złoty kolor. Wyłożyć mięso do garnka
    Na patelni na oleju zeszklić cebulę wraz z czosnkiem. Dodać do mięsa i chwilę dusić.
    Do mięsa wlać pomidory z puszki i bulion i dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem.
    Można podawać z ziemniakami i gotowanymi warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z indyka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować