Rydze w pomidorach

  • wyświetlono: 20241 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Smak lata zamknięty w słoiku

Kościelec 212
  • 30min

Składniki

1kg rydzów
1/2 szklanki oleju
3-4 cebule ( pokrojone w półplasterki)
3/4 słoiczka przecieru pomidorowego ( 190-200g)
ZALEWA:
1/2 szklanki octu
1/2 szklanki wody
3 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
kilka ziaren ziela angielskiego
liść laurowy

Sposób przygotowania przepisu:

Rydze w pomidorach

  • Rydze gotujemy  w lekko osolonej wodzie przez 10 minut.1. Rydze umyć, pokroić w paski i wrzucić na lekko osolony wrzątek. Gotować 10 minut na małym ogniu. Odcedzić.
  • Zeszklić cebulę na oleju2. Cebulę ( pokrojoną w półplasterki) - zeszklić na oleju
  • 3. Zagotować zalewę, dodać zeszklona cebulę i odcedzone rydze oraz przecier pomidorowy. Gotować wszystko 10 minut na małym ogniu.Gorące nakładać do słoików i pasteryzować 10 minut.

Porady

Jeśli ktoś nie lubi zbyt octowych to należy zmniejszyć ilość octu w zalewie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

.

Dodane przez: Anitka0804

Marynowane rydze

Pyszne rydze w zalewie octowej...

Smażone pomidory w oliwie

Dodane przez: Gregorhspeed

Smażone pomidory w oliwie

Na zimę ,jak suszone w zalewie....

Pomidory suszone w ziołach

Dodane przez: zzewa

Pomidory suszone w ziołach

Moje pierwsze pomidory suszone...

ogórki w pomidorach

Dodane przez: majka190382

OGÓRKI W POMIDORACH

Jedne z ostatnich jakie w tym roku...

.

Dodane przez: Anitka0804

Rydze po cygańsku

Pyszne grzyby, dary lasu, rydz!...

image-1l9muly

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Suszone pomidory w oliwie

Do suszenia wybieram podłużną odmianę...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE