PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Rydze w pomidorachhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/64/5c55ae109cf760d4034410aa38930a46dbf748ed.jpeg42883216http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/rydze-w-pomidorach
1kg rydzów
1/2 szklanki oleju
3-4 cebule ( pokrojone w półplasterki)
3/4 słoiczka przecieru pomidorowego ( 190-200g)
ZALEWA:
1/2 szklanki octu
1/2 szklanki wody
3 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
kilka ziaren ziela angielskiego
liść laurowy
Sposób przygotowania przepisu:
Rydze w pomidorach
1.
Rydze umyć, pokroić w paski i wrzucić na lekko osolony wrzątek. Gotować 10 minut na małym ogniu. Odcedzić.
2.
Cebulę ( pokrojoną w półplasterki) - zeszklić na oleju
3.
Zagotować zalewę, dodać zeszklona cebulę i odcedzone rydze oraz przecier pomidorowy. Gotować wszystko 10 minut na małym ogniu.Gorące nakładać do słoików i pasteryzować 10 minut.
Porady
Jeśli ktoś nie lubi zbyt octowych to należy zmniejszyć ilość octu w zalewie.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze