Indyjskie pierożki

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam egzotycznie przyprawione potrawy.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 50 dag mąki
    ● 10 dag masła
    Farsz: papryka chili
    ● 2 średnie cebule
    ● 20 dag ciecierzycy
    ● łyżeczka przyprawy tandoori masala
    ● ząbek czosnku
    ● świeżo zmielony pieprz
    Oraz:
    ● sól
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyjskie pierożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę zalewamy
    wodą i odstawiamy na ok.
    8 godzin. Następnie zmieniamy wodę, solimy i gotujemy
    ok. godziny. Odcedzamy
  • 2. Cebule, czosnek oraz chili
    siekamy i podsmażamy na
    rozgrzanym oleju. Doprawiamy
    i miksujemy z ciecierzycą
    na gładką masę.
  • 3. Miękkie masło zagniatamy
    z mąką i ok. 3 łyżkami letniej
    wody na gładkie ciasto. Następnie
    cienko rozwałkowujemy.
    Wykrawamy krążki
    o średnicy ok. 12-cm. Każdy
    krążek przekrawamy na pół.
    Połówki składamy i zlepiamy
    w kształt lejka. Nadziewamy
    farszem i zlepiamy brzegi.
    Smażymy w głębokim oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Ciecierzyca Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować