Indyjskie placuszki pakora

4.49 (189 ocen)

Warzywne placuszki z dodatkiem aromatycznych indyjskich przypraw.

Składniki:

  • 2 ziemniaki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    100 g świeżego szpinaku
    3 łyżki świeżej posiekanej kolendry
    1 szklanka mąki z ciecierzycy- gram
    1 łyżeczka płatków chilli
    ½ łyżeczki garam masala
    ½ łyżeczki kurkumy
    1 łyżeczka nasion kuminu
    1 łyżeczka soli
    5 łyżek wody
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Indyjskie placuszki pakora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indyjskie placuszki pakora 1. Ziemniaki obieramy i tarkujemy na dużych oczkach. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, kolendrę, szpinak. Wsypujemy mąkę gram, przyprawy i sól. Całość dobrze mieszamy, lekko ugniatając. Na koniec wlewamy wodę, mieszamy. Smażymy na niewielkiej ilości oleju z obu stron do zarumienienia. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować