Hiszpańskie śniadanie na ostro

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Śniadanie na ostro po hiszpańsku czyli jajko sadzone wśród usmażonych papryczek ostrych, pomidorków koktajlowych i hiszpańskiej kiełbasy chorizo.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • cebula połowa
    kurze jajko 1 szt.
    hiszpańska kiełbasa chorizo 15 plasterków
    papryczki jalapeno 2 szt.
    papryczka chili 1 szt.
    szczypior z jednej dymki
    pomidorki koktajlowe 7 szt.
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    kumin do smaku
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie Szakszuka

Hiszpańskie śniadanie na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, papryczki i chorizo kroimy w plasterki a pomidorki koktajlowe na połówki. Wszystkie składniki smażymy na gorącym tłuszczu około 15 minut. Po tym czasie doprawiamy solą, kuminem i pieprzem ziołowym, układamy połówki pomidorków, przykrywamy i smażymy na małym ogniu kolejne 15 minut. Po tym czasie wszystkie składniki mieszamy, rozgarniamy na boki robiąc na środku patelni wolne miejsce. W te miejsce wbijamy jajko na sadzone. Smażymy do ścięcia się białka. Danie podajemy na gorąco z domowym pieczywem.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować