Zupa warzywna na ostro na śniadanie

0 (0 ocen)

  • 6 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zupa jest smaczna, aromatyczna, my lubimy zupę warzywną również zjeść na śniadanie, daje nam energii do pracy czy innych czynności domowych.........SMACZNEGO!!!javascript:;

  • 6 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • podudzia kurczaka bez kości 60 dag, mąka pszenna 1/2 szklanki, margaryna 1/4 kostki, kostka rosołowa cielęca 2 sztuki, cebula 1 sztuka, ziemniaki młode 3 sztuki, włoszczyzna młoda 1 pęczek, kapusta młoda 1 główka mała, kalafior 1/2 główki, papryka czerwona 2 sztuki, przyprawa węgierska 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, woda 3,5 litra, pieprz ziołowy 1 łyżka, koperek 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa

Zupa warzywna na ostro na śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa warzywna na ostro 1. Margarynę stopić w dużym garnku, wsypać pokrojone w kostkę podudzia kurczaka wymieszane w mące pszennej, zrumienić co jakiś czas mieszać, wsypać pokrojoną cebulę i kostki rosołowe.
  • zupa warzywna na ostro 2. Następnie wsypać pokrojone, obrane ziemniaki, wymieszać, podsmażać z 3 minuty.

    Wsypać rozdrobnioną w blenderze włoszczyznę razem z nacią selera, pokrojoną dość drobno kapustę, przyprawę węgierską, czerwoną paprykę, podsmażać wszystko z 3 minuty mieszając.
  • zupa warzywna na ostro 3. Wlać wodę, wsypać pieprz ziołowy, paprykę ostrą i zagotować, na średnim ogniu gotować z 30 minut, na koniec wsypać koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować