Parówki na śniadanie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne, sycące śniadanie z parówkami i jajecznicą, takie śniadanie jest bardzo sycące i dodaje energii do pracy.........SMACZNEGO!!!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • parówki cienkie dobrej jakości 8 sztuk, masło klarowane 2 łyżki, cebula 1 sztuka mniejsza, pieczarki 4 sztuki średnie, papryka czerwona 1 sztuka mniejsza, sól - ile potrzeba, pieprz mielony - ile potrzeba, jajka 8 sztuk "L", pieczywo - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Śniadanie

Parówki na śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • parówki na śniadanie 1. Na maśle klarowanym podsmażyć cienkie parówki przekrojone na połowę na rumiano z każdej strony, odłożyć na talerz.

    Na tym tłuszczu po parówkach podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę, dodać pieprz mielony i sól do smaku.

    Jajka w misce roztrzepać widelcem i wlać na patelnię, usmażyć jajecznicę.

    Podawać z parówkami, pieczywem, do smaku z musztardą, keczupem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować