Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Rewelacyjne danie na każdą okazję, zarówno jako samodzielne danie, jak i genialną przystawkę. Udka kurczaka w aromatycznej przyprawie z niesamowitym farszem. Prawdziwy hit na moim stole. Miękki i soczysty kurczak z chrupiącą skórką zapiekany w piekarniku, to szybkie i proste danie z tanich i łatwo dostępnych składników. Zachwyci smakiem wszystkich gości bez wyjątku. Gwarantuję, że ten smak zostanie z Wami na dłużej.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 5 udek z kurczaka
    • 2 łyżki przyprawy gyros
    • Sól
    • 1 papryka czerwona
    • 3 ogórki konserwowe
    • 1 cebula
    • 40 g kukurydzy konserwowej
    • 10 dag sera żółtego
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki ketchupu pikantnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kurczak pieczony

Gyrosowe udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przyprawa 1. Udka myję, osuszam, wyjmuję kość, doprawiam przyprawą Gyros oraz solą.
  • farsz 2. Paprykę myję, osuszam, wyjmuję nasiona i drobno kroję. Ogórki kroję w kostkę, cebulę obieram, kroję w kostkę, kukurydzę odlewam z zalewy, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszam z majonezem oraz ketchupem.
  • farsz 3. Gotowym farszem nadziewam udka i zawijam mięso, chowając farsz do środka.
    Układam w woreczku do pieczenia i piekę 40 minut 180°C.
  • udka 4. Udka gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować