Gulasz z kurczaka

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Łatwy szybki sposób na smaczny obiad, lub kolacje.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki (średnie): 10 sztuk
    - filet z kurczaka (60 dkg filetu z kurczaka): 2 sztuki
    - papryka (czerwona): 1 sztuka
    - cebula (3 małe cebulki): 3 sztuki
    - oliwa: 1 łyżka
    - wino (200 ml czerwonego wina): 200 mililitrów
    - przyprawa do kurczaka (może być np przyprawa gyros): 1 sztuka
    - sos (opakowanie sosu pieczeniowego): 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i kroimy
    w kostkę, doprawiamy przyprawą
    i oliwą. Na ok. 30 minut
    wstawiamy do lodówki.
  • 2. Cebule kroimy i podsmażamy
    na oliwie. Dodajemy mięso.
    Smażymy, aż się zrumieni.
    Dodajemy pokrojone w plasterki
    pieczarki. Dusimy ok.
    10 minut, a następnie dodajemy
    pokrojoną w paski paprykę.
    Dusimy, wlewamy wino.
  • 3. Sos mieszamy z wodą,
    wlewamy do mięsa. Dusimy
    ok. 10 minut. Podajemy z pieczywem
    lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować