Gulasz z piersi kurczaka

4.49 (184 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny i lekki gulasz z piersi kurczaka. Sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe. Możemy podać go z ziemniakami, kaszą, ryżem. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag piersi z kurczaka
    2 duże łyżki przyprawy do kurczaka
    1/2 l wody
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1/4 szklanki wody
    1 łyżka mąki
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz
    oregano
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z piersi kurczaka 1. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy i posypujemy przyprawą do kurczaka, mieszamy. Odstawiamy.
    Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy.
    Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną cebulę i czosnek, gdy są szkliste przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Na tą samą patelnię przekładamy mięso i smażymy około 10 minut.
    Przekładamy do garnka i gotujemy do miękkości mięsa.
    W międzyczasie w 1/4 szklanki wody rozprowadzamy mąkę. Do ugotowanego gulaszu dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować