Gulasz z piersi kurczaka

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealne danie na chłodniejsze dni- na obiad i na kolację. Można podawać z ziemniakami, kaszą lub pieczywem. A co najważniejsze bardzo proste i szybkie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    Cebula
    Papryka czerwona
    Papryka żółta
    10 pieczarek
    2 łodygi selera naciowego
    Słoik koncentratu pomidorowego
    Bulion warzywny lub drobiowy
    Liście laurowe
    Ziele angielskie
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w ulubionych przyprawach z 2 łyżkami oleju.
    •Na patelni podsmażamy pieczarki i po podsmażeniu przekładamy na talerz.
    • Na tej samej patelni podsmażamy drobno pokrojone cebulę i seler naciowy.
    • Kiedy cebula i seler się podsmażą, dodajemy kurczaka i również podsmażamy.
    •Kiedy kurczak z cebulą i selerem się podsmaży dodajemy paprykę, podsmażone pieczarki i mieszamy.
    •Całość zalewamy bulionem- tak aby składniki na patelni były zakryte.
    •Dodajemy jeden większy słoiczek koncentratu pomidorowego( około 3 czubate łyżki)
    •Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, przykrywany i dusimy około 20 minut.
    • Doprawiamy do smaku i podajemy z natką pietruszki i opcjonalnie z papryczką chili.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kurczak Papryka Pieczarki Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować