Gulasz z fasolką czerwoną i papryką

4 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Przepisów na przygotowanie gulaszu jest bardzo dużo, jednak w większości są dość czasochłonne w przeciwieństwie do tego prezentowanego. Gulasz wykonany w ten sposób jest naprawdę pyszny. Spróbuj i przekonaj się.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg szynki wieprzowej
    • 1 cebula
    • 2 papryki czerwone
    • 1 puszka fasolki czerwonej
    • 2 marchewki
    • 200 g koncentratu pomidorowego
    • 3 łyżki ketchupu pikantnego
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżeczka octu ryżowego
    • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • Olej do smażenia
    • Szczypta chili
    • 2 łyżeczki papryki słodkiej
    • Sól
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz z fasolką czerwoną i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso, smażę 10 minut. Po tym czasie mięso doprawiam papryką słodką oraz solą, podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 30 minut.
  • warzywa 2. Marchewki obieram, kroję w słupki, papryki oczyszczam z nasion, kroję w paseczki. Warzywa przekładam do mięsa
  • sos 3. Następnie dodaję, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, miód, ocet, ketchup, chili. Gotuję dwie minuty i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
  • fasolka 4. Na koniec dodaję fasolkę czerwoną odlaną z zalewy.
  • danie 5. Danie gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka Papryka Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować