Gulasz z białą kapustą (z szynki wieprzowej)

4.47 (187 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób

Gulasz z białą kapustą (z szynki wieprzowej). To zupełnie inny gulasz niż te dotychczas mi znane:). Dodatek kapusty dodaje mu oryginalności i niepowtarzalnego smaku.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kg szynki wieprzowej
    1/4 białej kapusty
    2 marchewki
    2 cebule
    1 pietruszka
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz, papryka słodka
    olej
Wystaw ocenę:

4.47 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z białą kapustą (z szynki wieprzowej) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę. Kapustę i cebulę kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę ścieramy na tarce.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, smażymy kilka minut, po czym wlewamy 1 litrt wody. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa i warzyw przez około 1,5 godziny.
  • 3. Mąkę rozrabiamy w niedużej ilości zimnej wody. Wlewamy do garnka, gotujemy jeszcze kilka minut aż gulasz zgęstnieje. Doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować