Gulasz z bananami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ulubiony gulasz całej mojej rodziny.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z piersi kurczaka bez skóry (lub inne mieso drobiowe w tej samej ilości): 2 sztuki
    - banany: 3 sztuki
    - koncentrat pomidorowy czubate: 3 łyżki
    - średnia cebula: 1 sztuka
    - curry: 1 łyżeczka
    - kostka rosolowa drobiowa: 1 sztuka
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
    - olej do smażenia około (3 do mięsa, 1 do cebuli): 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę (jak na gulasz), obsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, dodać kostkę rosołową i tyle wody żeby przykryła mięso. Gotować do miękkości. Zdjąć z ognia. Cebulę obrać posiekać zeszklić na oleju i dodać do mięsa. Banany obrać, pokroić w grubą kostkę. Włożyć do mięsa. Dodać koncentrat pomidorowy i curry. Całość dokładnie wymieszać i zagotować. W razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem. Jeśli gulasz wyjdzie zbyt rzadki to można go zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w niewielkiej ilości wody. Podawać z ryżem lub ziemniakami. Można posypać siekaną natką z pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować