Racuchy z bananami

4.5 (199 ocen)

Racuchy często robię na piątkowy obiad z różnym nadzieniem, a te bananowe są naprawdę bardzo smaczne.

Składniki:

  • 1,5 szklanki mleka
    3 dag drożdży
    2 łyżki cukru
    2,5 szklanki mąki
    2 jajka
    łyżka roztopionego masła
    cukier waniliowy
    olej do smażenia
    babany
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Racuchy z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto na racuchy 1. Rozczyn drożdżowy:mleko podgrzewam, wkruszam drożdże i dodaję łyżeczkę cukru i pół szklanki mąki. Wszystko mieszam i pozostawiam do wyrośnięcia.
    Następnie jajka wybijam do miski i ubijam z cukrem. Dodaję mąkę, cukier waniliowy,roztopione masło delikatnie wszystko mieszając.
  • ciasto 2. Czekamy, aż ciasto mocno wyrośnie.
  • racuchy 3. Smażymy małe porcje na gorącym oleju.
  • Racuchy bananowe 4. Na każdego racuszka układamy kilka plasterków banana, przykrywamy je łyżką ciasta.
  • Racuchy bananowe 5. Przewracamy na drugą stronę i smażymy przez chwilę.
    Racuchy podajemy od razu po usmażeniu posypując cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Drożdże Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować