Gulasz paprykowo- oliwkowy

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

Danie dla prawdziwych mężczyzn . Aromatyczne , bardzo sycące, dobre na spływ kajakowy, sylwestra w akademiku.

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mięso gulaszowe wieprzowe: 1.5 kilograma
    - papryka czerwona posiekana: 5 sztuk
    - cebula posiekna: 4 sztuki
    - czosnek marynowany: 15 ząbków
    - oliwki zielone: 15 sztuk
    - olej: 10 łyżek
    - mąka: 3 łyżki
    - sól .pieprz kolorowy, papryka ostra: 1 szczypta
    - liść laurowy, ziele angielskie,: 1 sztuka
    - kostka bulionowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz paprykowo- oliwkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone mięso obsmażyć na ostrym ogniu , pod koniec smażenia odrobinę posolić. Przełożyć do garnka i dusić z kostką rosołową, liściem laurowym i zielem angielskim i odrobiną wody.
    Na tej samej patelni obsmażyć paprykę i dorzucić do garnka .
    Posiekaną cebulę udusić do miękkości na patelni , dodać czosnek , oliwki . Przełożyć do garnka.
    Dodać przyprawy tj. paprykę ostrą , pokruszony kolorowy pieprz, sól. Całość dusić , aż mięso będzie miękkie.
    Zrobić zasmażkę z mąki i dodać do garnka pod koniec gotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować