Gulasz pachnący grzybami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo syty gulasz z szynki wieprzowej z dodatkiem aromatycznych leśnych grzybów, dla wzmocnienia smaku można dodać kiełbasę.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 szynka wieprzowa
    • 2 laski kiełbasy podwawelskiej
    • 1 cebula
    • 15 dag grzybów suszonych
    • 6 szt. ogórków kiszonych
    • 200 g przecieru pomidorowego
    • 1 opakowanie sosu do pieczeni ciemnego
    • Szczypta chili
    • Sól
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz pachnący grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Podlewamy woda i gotujemy do miękkości około 40 minut.
  • warzywa 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy pokrojoną w półplasterki kiełbasę, namoczone wcześniej grzyby oraz pokrojone w kostkę ogórki. Gotujemy 20 minut.
  • sos 3. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i sos do pieczeni rozrobiony w małej ilości wody. Doprawiamy chili i solą. Łączymy z mięsem.
  • danie 4. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kiełbasa Mięso Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować