Gulasz drobiowy z pieczarkami

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Gotowanie sprawia mi przyjemność i cieszę się, gdy rodzinie smakują moje dania. Lubię też wymyślać nowe potrawy. Tę przyrządzam dość często, bo syn ją uwielbia.

Składniki:

  • ● po 1/2 kg żołądków i serc drobiowych
    ● 30 dag małych pieczarek
    ● duża cebula
    ● 2 ząbki czosnku
    ● marchewka
    ● olej
    ● 2 szklanki bulionu
    ● łyżka mąki
    ● 1/4 szkl. mleka
    ● sól
    ● pieprz
    ● majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz drobiowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki, serca i pieczarki
    oczyszczamy i myjemy. Żołądki
    i pieczarki kroimy w ćwiartki, a serca na połówki. Podroby
    wkładamy do garnka na mocno
    rozgrzany tłuszcz i podsmażamy,
    mieszając.
  • 2. Pokrojoną w półkrążki cebulę
    szklimy na oleju, wsypujemy
    pieczarki i smażymy ok. 10 minut.
    Dodajemy rozdrobniony
    czosnek i chwilę dusimy. Przekładamy
    do garnka.
  • 3. Wlewamy bulion i gotujemy
    ok. godziny. Dodajemy pokrojoną
    w kostkę marchewkę i gotujemy
    10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem
    i majerankiem.
    Zagęszczamy mąką z mlekiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serca drobiowe Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować