Gulasz drobiowy z pieczarkami

  • wyświetlono: 5074 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Gotowanie sprawia mi przyjemność i cieszę się, gdy rodzinie smakują moje dania. Lubię też wymyślać nowe potrawy. Tę przyrządzam dość często, bo syn ją uwielbia.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Irena Rybacka, Gniezno
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● po 1/2 kg żołądków i serc drobiowych
● 30 dag małych pieczarek
● duża cebula
● 2 ząbki czosnku
● marchewka
● olej
● 2 szklanki bulionu
● łyżka mąki
● 1/4 szkl. mleka
● sól
● pieprz
● majeranek

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz drobiowy z pieczarkami

  • 1. Żołądki, serca i pieczarki
    oczyszczamy i myjemy. Żołądki
    i pieczarki kroimy w ćwiartki, a serca na połówki. Podroby
    wkładamy do garnka na mocno
    rozgrzany tłuszcz i podsmażamy,
    mieszając.
  • 2. Pokrojoną w półkrążki cebulę
    szklimy na oleju, wsypujemy
    pieczarki i smażymy ok. 10 minut.
    Dodajemy rozdrobniony
    czosnek i chwilę dusimy. Przekładamy
    do garnka.
  • 3. Wlewamy bulion i gotujemy
    ok. godziny. Dodajemy pokrojoną
    w kostkę marchewkę i gotujemy
    10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem
    i majerankiem.
    Zagęszczamy mąką z mlekiem.
PPK_02-2010

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniażołądki drobioweserca drobiowe

Komentarze

Podobne przepisy

palce lizać :)

Dodane przez: beciiaaa

Gulasz drobiowy z dynią

Pyszny, kolorowy gulasz drobiowy....

Gulasz drobiowy z porem

Dodane przez: kuchenny świat

Gulasz drobiowy z porem

Zapraszam na smaczny gulasz z porem....

Gulasz drobiowy

Dodane przez: Joatar

Gulasz drobiowy z pieczarkami

Uwielbiam mięso drobiowe i sos...

gulasz

Dodane przez: ladygoga

Dietetyczny gulasz drobiowy z marchewką

Według mnie jest to jedno z najłatwiejszych...

Gulasz drobiowy

Dodane przez: Patusia

Gulasz drobiowy z papryką

Aromatyczny gulasz drobiowy z pieczarkami...

Drobiowy gulasz z soczewicą

Dodane przez: kuchenny świat

Drobiowy gulasz z soczewicą

Zapraszam na smaczny gulasz. Przygotowany...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE