Gulasz drobiowy z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Zapraszam na gulasz z piersi kurczaka w sosie z pieczarkami. Z dużą ilością mięsa i pieczarek, smakuje rewelacyjnie. Polecam na obiad np. z ziemniakami, ryżem, makronem lub kaszą.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 50 dag piersi z kurczaka
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    40 dag pieczarek
    2 szklanki gorącej wody
    5 łyżek oleju
    1 łyżeczka płaska soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka suszonego rozmarynu
    100 mililitra śmietanki 30%
    1/2 szklanki zimnej wody
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz drobiowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz drobiowy z pieczarkami 1. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w dużą kostkę i posypujemy przyprawami, mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną cebulę i czosnek oraz mięso przez kilka minut. Wlewamy gorącą wodę i gotujemy przez 15 minut, dokładamy pieczarki i gotujemy do momentu aż pieczarki będą miękkie. W wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do gulaszu razem ze śmietanką, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować