Grzyby marynowane

  • wyświetlono: 3277 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Małe grzybki marynuję z ogonkami

danusia19671

Składniki

grzyby
ocet -1 szkl
sól 1 łyżka
woda -3 szkl
cukier 4 łyżki
ziele angielskie -4 ziarna
pieprz prawdziwy -4 ziarna
liść laurowy -3 szt
gorczyca -1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

Grzyby marynowane

  • 1. Małe grzybki z ogonkami obrać,opłukać,gotować w osolonej wodzie.W tym czasie przygotować zalewę
  • 2. ZALEWA:
    Do garnka wlać wodę,dodać ocet,sól,cukier i przyprawy,zagotować. Gotować zalewę jeszcze kilka minut na wolnym ogniu.
  • 3. Ugotowane grzyby odcedzić,gorące nakładać do słoików,zalać wrzącą zalewą,zakręcić słoiki,odstawić do góry dnem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

image-0p2g2r9

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Grzyby marynowane tradycyjnie

Robię różne zalewy do leśnych grzybów....

Marynowane grzyby

Dodane przez: czarrna

Marynowane grzyby

Marynowane grzyby to u mnie podgrzybki...

image-02mayqa

Dodane przez: paolineczka

Tradycyjne grzyby marynowane

Tradycja to podstawa. Tak przygotowała...

Grzyby marynowane

Dodane przez: Anitka0804

Grzyby marynowane

Byłam wczoraj w lesie i nazbierałam...

Marynowane grzyby w zalewie octowej.

Dodane przez: bienpyt

Marynowane grzyby w zalewie octowej

Marynowane grzyby w ten sposób...

Marynowane grzyby leśne

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Marynowane grzyby - maślaki, rydze, prawdziwki

Uwielbiam spacery po lesie, o każdej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE